60-tals plast.

Det här fina badrumsskåpet har hängt i källaren på jobbet, hur länge som helst, täckt av smuts. Jag tog rätt på det och gjorde rent det, och det blev så här fint!
Jag borde ha varit lite mer försiktig vid rengöringen dock, det fick en ganska stor spricka i ena luckan när jag blåste på med högtryckstvätten. Typiskt mej.

image22

Vilken underbar docka!

Idag var det så varmt att folk stod och sålde grejer på vaksala Torg även fast det inte är lördag. Den här söta lilla dockan köpte jag där för 40 kr idag. Det var hon verkligen värd. Hon kan blunda och hon kan röra på både armar och ben. Hon är i stort sett helt intakt och har både stumpor och skor kvar. Busschauffören tyckte att hon var så söt så att jag fick åka gratis på bussen! (Ok, jag erkänner det: Jag tog bussen fast jag sa att jag skulle cykla.)
Kakburken bakom köpte jag för en tia. Jag samlar på kakburkar.


image21


Cykeltur i solskenet.

Jag är faktiskt inte lika glamorös som jag försöker verka. Idag ska jag ut på en cykeltur i solskenet och uträtta en massa viktiga ärenden (hämta nya flyers på tryckeriet, köpa smink, lämna bokföringen till revisorn, gå på systemet mm). Att ge sej ut i solskenet är en ganska psykiskt jobbig grej för mej (vill va lite darkness). Jag försöker skydda min hud så gott det går mot solen. Jag vill va vit och fin i skinnet (som Monica Zetterlund sjunger i svart-vit calypso). Har därför köpt solskyddsfaktor 50+ till ansiktet.

Lite smakprov från Annelies egen garderob.

Just nu har jag inte ens nån garderob, för jag håller på och flyttar. Alla kläder hänger på en vädringställning, samt på väggarna, i min lilla etta som snart inte är min längre. Men om två veckor kommer jag att få en alldeles underbar, stor garderob till alla mina plagg.

image8

Som gift kvinna kommer jag alltid gå runt hemma i såna här söta morgonrockar. Inga sunkiga mysbyxor för min del.

image9

Mintgrön tyllkjol som jag sytt själv, rosa nattlinne (fast jag använder den som klänning) som jag fick i invigningspresent, när Ragdoll öppnade, från La Principessa-Anna och slutligen ett fynd från Fyris Park-loppisen, vit kjol, Vivetti Konfetti.

image10

Det här är dagens fynd. En söt, lila 50-tals kofta samt en rutig, rosa bommullsklänning, båda från Myrorna.

Nya flyers!

Det är Jesper som har gjort den här snygga layouten och det är jag som ritat den snygga tjejen, dvs mej själv.

image7


Kanske världens snyggaste trenchcoat.

image6

Det här är kanske den snyggaste trechcoaten någonsin. Det vita i fordret och under kragen är LÄDER! Hur snyggt som helst. Den var det inte lätt att skiljas från vill jag lova, men som tur var så var det min favorit-stamkund som köpte den. Man kan ju inte själv äga allt vackert här i världen, som sagt, man ska tänka på sina medmänniskor.

Hata Ragdolls-frisörerna

Jag vaknade imorse och var på väldigt bra humör förmodligen eftersom jag äntligen blivit klar med min bokföring som hängt över mej under lång tid. När man är på bra humör känner man sej stark och det gör jag idag.
Därför orkade jag idag reflektera över en mycket viktig och mycket upprörande sak, nämligen att ett gäng skabbiga brudar nyligen öppnat en frisersalong med namnet Ragdolls. Det var faktiskt JAG som kom på namnet för snart tre år sedan, och jag var jävligt nöjd med det namnet också! Hur kan man ha sådan brist på fantasi och sådan brist på skam i kroppen att man snor ett namn från ett litet, hårt arbetande, företag i samma stad?
Det värsta är förstås att de har lagen på sin sida. Eftersom vi inte är i samma bransch och eftersom jag inte haft råd att namnskydda mitt företag så finns det inget för mig att göra, förutom att bli jävligt förbannad och att uppmana alla jag känner att bojkotta dom jävlarna.
Så där, nu har jag fått ur mej en del av min ilska. Men inte allt......moaaahhahaha..moaaahahaha (skrattar jag läskigt och klappar min katt).

Blythe

En sån här fin Blythe-docka kan man köpa till mej ifall man inte vet vad jag önskar mej i födelsedagspresent. 


             


 

Idag börjar Annelies blogg!

Tänkte att det vore på tiden att jag också börjar blogga, jag som har så mycket intressant att säga. Varför ska jag sitta här och trycka på mina tankar och funderingar när jag kan dela med mej till andra. Det är viktigt att tänka på sina medmänniskor, det gör jag. Sån är jag bara.
Så här har ni mej: den glamorösa vintageprinsessan (som vissa väljer att kalla mej för), Annelie, en ytlig och självgod 29-åring som är innehavare av en supercool vintagebutik i Uppsalas mysigaste område, Öfre Slotts.


image3

Min plan är väl att den här bloggen ska handla om saker som jag tycker är viktiga, dvs rosa klänningar, florhattar, kissekatter, frisyrer och smink mm. Jag kommer säkerligen även att skriva om konst, musik och annan skönkultur.
Hoppas att ni med spänning och förväntan ser fram emot att fortsätta läsa min blogg.
På återseende.

RSS 2.0