Bröllopsbestyr.

Oj oj oj....nu börjar det verkligen närma sig, och jag är inte helt klar med klänningen än. Jag har knappt alls varit nervös hittills men häromdagen började nervositeten krypa sig på. Jag är ju knappast nervös för om jag valt rätt karl eller nåt liknande, utan snarare för sådana kärringsaker som att maten ska räcka och sånt, eller för att jag inte ska få till frisyren. Fick ett smärre nervsammanbrott i förrgår men det gick över ganska fort.
Igår var jag hos Marina, min frisör för att planera hur håret ska bli. Jag borde väl ha bestämt mej för vad jag ska ha för frippa för länge sen men det har jag icke. Vi kom iaf fram till att jag ska ha kolsvart hår med ganska långa extensions som hon ska sätta dit på måndag. Marina föreslog att jag skulle ha nån slags 40-tals, filmstjärnefrisyr som hon sett i Amelia. Det var utsläppt och vågigt men platt på ena sidan (snedbena) och uppsatt  vid örat på andra sidan. Skitsnyggt faktiskt. Innan hade jag funderat på nån slags Helena Bonham Carter-uppsättning, som skulle kunna va en ganska schysst kontrast till den tjusiga klänningen. Nu tror jag inte lika mycket på den idén, jag ska nog ha nåt lite mer classy. Ja, vi får väl se vart det bär hän...jag kanske inte bestämmer mej förrän på bröllopsdagen. Ungefär som min moster när hon skulle gifta sej, hon sprang ner till Ica och köpte en fin hårkam och en blombukett på förmiddagen precis innan bröllopet. Det tycker jag var härligt och spontant! Så härlig och spontan kan nog inte jag vara som jag går och nojar mej för saker i förväg.
Igår på Andra Avenyn så var det en stackars tjej vars kompis råkade doppa hennes brudklänning i lera samma dag som bröllopet. Det är ju liksom sånt man är skiträdd för. Hon grinade lite och lyckades få den kemtvättad på en gång så det gick ju bra, fast sen blev det ännu mer synd om henne för hon blev skjuten precis efter vigseln.

Flyttröra

Nu har vi äntligen fått flytta in i vår nya lägenhet! Den är så himla fin asså. Shit vad lyxigt det känns att ha ett matrum, ett gästrum och balkong. Nu har jag fått hyfsad ordning på köket, matrummet är typ klart men resten är bara kaos.

image30

Garderoben måste jag göra något åt så småningom. Det finns massor av hyllor i garderoben men bara en fjuttig stång som man kan hänga kläder på. Hur ska det gå med alla mina klänningar? Funderar på att skaffa nåt fint antikt skåp som jag kan ha till alla mina vintage-klänningar. Det skulle vara as-schysst att ha dem för sig, de är ju liksom inte bara kläder utan en exklusiv samling.

image31



Nya fynd.

Igår var jag och Jesper på en liten loppis på Långholmen. Rena sommarvädret var det och jag köpte en söt, blommig 50-talsklänning och ett par gula 60-talsskor. Klänningen var till mej och skorna till butiken.
Här kommer bild:

image28

Ragdoll i media

Intervju med mig, Vintagedrottningen, i dagens Expressen. Sofi Fahrman nämner även Ragdoll i Aftonbladet, där hon idag listar de bästa vintagebutikerna i Sverige, fast de tycker tydligen att det är lite dyrt hos mig?! Det är det ju inte...

Stand-up när den är som bäst!

Igår var jag och kollade på Björn Gustafsson och Fredrik Andersson på Vinterträdgården i Uppsala. Shit vad bra det var!
Björn är ju skitrolig och söt som alla vet, men Fredrik, han är ju asbra. redaktör för Sveriges bästa tv-program och han är Sveriges bästa Stand-Up komiker! Lätt!
Här kan ni se mitt favorit fredrik-skämt om Babben Larsson:

Lite svarta kläder.

image27

Den första klänningen fick jag gratis på Epok för att den var lite trasig i tyget. Har lagat den så gott det gick men den sprack igen när jag satte på mej den för tyget var så tunnt. Det gör inget för den är så fin att ha i garderoben.
Jackan är från Sportmax, ej secondhand. Väldigt otippat för att vara mej. Sjukt skön jacka!
Kläning nr två köpte jag på Weekdays secondhand, första dagen de öppnat sin butik i Uppsala, för 300 kr. Jag tycker den är skitsöt. Bra köp!

Min fantastiska brudklänning

Idag tvättade jag min underbara brudklänning som jag ska ha på mej på mitt bröllop, den 14 juni. Att jag vågade! Det är en klassisk 50-tals brudklänning i tyll, med påsydda spetsblommor, som jag fyndade för 900 kr på Epok, på Odenplan. Den var billig men det blev en hel del arbete med den, Jag har suttit och sytt fast spetsblommor för hand samtidigt som jag kollat på första och andra och halva tredje säsongen av Desperate Housewives. Så lång tid tog det! Men det var ett angenämt arbete.
Nu hoppas väl alla mina tusentals läsare på att få se en fin bild av klänningen, men......det blir inget av med det. Ni får vänta tills efter bröllopet. Förstår att spänningen är olidlig.
Jag kan berätta i alla fall att klänningen blev ren och att vattnet blev alldeles svart i baljan.
Nu ska jag kolla på en tecknad film. Hej då!

Ragdollklänningar

Fick in en del nya klänningar i lördags. Den första är min gamla trasa, men de andra två är nyinkomna.

image26

Valborg i Uppsala


image24
I Engelska Parken efter jobbet.

image25
Min snygga kompis Kristin.

RSS 2.0