Vad fan är finangskrisen?

Jag har funderat länge över varför så många välutbildade, lite extra fina och världsvana svenskar i medelåldern alltid ska lägga till ett ng-ljud där det absolut inte ska vara nåt ng-ljud. Varje dag hör jag politiker, författare, journalister och proffessorer på radion som säger saker som "intressangt" eller "finangskris". Detta verkar nästan vara ett sätt att visa att man är lite finare än andra. Hur kan detta komma sig? Jag trodde att dessa människor skulle vara förebilder till dagens unga som inte vet hur man använder det svenska språket.
Om någon kan ge mig ett svar så vore jag tacksam.
(Jag är väl inte precis arg över detta, men jag lägger ändå inlägget under rubriken "arga inlägg".)

Nya grejer!

Det har kommit in massor av nya grejer till Ragdoll. Framförallt klänningar, men även kappor, kängor och smycken.
Här är några smakprover:



Färdigpluggat för en stund framöver

Då var man klar för den här gången. Tenta idag, det gick ganska bra tror jag. Här sitter jag och pluggar i biblioteket på Norbyhus (teologhuset som jag nämnde sist), det är hur mysigt som helst.
Nu ska jag sätta igång med allt roligt som jag lyckats låta bli under pluggperioden, så som att fixa nya gardiner, måla om i hallen och börja köpa julklappar.


Tentaångest

Ok, det här är det sista jag gör innan jag börjar hårdplugga. Tenta om exakt en vecka. Även om jag tycker det är jätteintressant att läsa om medeltiden så lider jag av problemet att jag hela tiden börjar städa, plocka ögonbrynen, borsta tänderna extra noga, klappa katterna, läsa tidningen och liknande saker som absolut måste göras på en gång. Nu har jag bestämt mig för att det inte går att plugga hemma, så efter jobbet idag så tänker jag sätta mig i studiesalen i teologhuset där min kompis bor. Där är det en skön stämning med högt till tak, tunga ekmöbler och stora vackra fönster. Det borde funka för där kan jag ju faktiskt inte hitta på något annat att göra (förutom att peta naglarna eller sitta och fundera över hur vi ska inreda hallen).
Ok, jag ljög lite här. Innan jag börjar plugga så ska vi faktiskt gå ner på stan och kolla på en kamera vi funderar på att köpa. Men sen jävlar ska jag börja.

Innan jag säger hej då kan jag berätta lite kuriosa om medeltiden. På medeltiden var det ju på mode att ha väldigt långa, spetsiga tår på skorna. Detta gick till överdrift så pass att man blev tvungen att lagstifta om hur långa skor man fick ha. Man fick helt enkelt inte plats på gator och torg med dessa långa skor utan att snubbla på varandra.

Det var väl roligt! Hej då!

Ikväll är det dags igen!

Härligt med fredag! Iof så är fredag för mig som torsdag för andra eftersom jag jobbar på lördag också, men det känns bra ändå på nåt sätt. Dessutom så tänker jag stänga redan 17.15 idag för jag ska nämligen höra det gamla punkbandet Rävjunk spela unplugged på nya Musikörat, eller Örat som det heter. Det ska bli riktigt skojigt, för jag har ju faktiskt aldrig hört dem live förrut.




Så....ikväll blir det dubbelt skoj. Först Rävjunk sedan Idol! Det ska bli spännande att se vad Johan Palm har valt att sjunga denna gång. Kan det bli bättre än när han gjorde sin version av The Killers låt "When you were young"? Förra veckans Uggla-tolkning var iof fantastiskt underhållande, men han kanske toppar allt ikväll. Rösta på honom för sjutton!




Halloween

Ja, det var en sjuhåksingens fest hemma hos Berlins. Jag och Jesper klädde ut oss till Corpsebride och hennes Victor. Först hade vi tänkt vara rödluvan och vargen men det får kanske bli till nästa år.


RSS 2.0