Några fina bilder av Margret Keane


         

Sånt här vill jag ha på mig igen!

Okej att det finns många fina mammakläder, men jag kan inte hjälpa att jag längtar efter att få gå klädd i såna här kläder igen. Tänk vad jag kommer uppskatta alla mina gamla trasor. Det kanske kommer kännas som en helt ny garderob igen.


Senaste klädinköpet!

Gick förbi Indiskas skyltfönster och fastnade direkt för den här mysiga klänningen. Det är så härligt att det finns så mycket fina klänningar som funkar med tjock-mage.



Men en sak som jag undrar är vad man hade för mammaklänningar på 50 talet? Om det är någon som vet det så kan ni väl berätta det för mig? Jag kan liksom inte använda mina 50-tals accessoarer eftersom jag inte vet vad jag ska ha för klänning till.

Ingen frukost på balkongen

Idag är det inget roligt väder. Frisyren kommer blåsa sönder. Här är en bild på min frukost:


Nytt fynd!

Fyndade den här söta klänningen på Fyris Park för 40 kr. Det är en beige, tunn sidenklänning. Strandväskan köpte jag i vintras på Sirius Loppmarknad för en tia, den har legat i garderoben och väntat på sommaren. Cykelkorgen är ett gammalt fynd från Vaksala Torg.



Gravid cravings

Skönt att man inte har blivit beroende av choklad eller murbruk eller nåt annat onyttigt. Jag häller istället i mig olika slags fruktdrinkar varje dag.
Här är en med banan och jordgubb. Jättegod!



1 banan
typ 10 frysta jordgubbar
25 cl Schweppes Russian

Mixa. Klart!

Målade kattaskar!

Det här är vad jag har ägnat större delen av min långhelg åt. Underbart avkopplande att måla hattaskar. Askarna kan man köpa på Ikea, 99 kr för ett 3-pack, och så har jag målat katterna med oljefärg. Köpte även vita askar som jag målade med spöket Laban, men de blev inte lika fina så jag vågar inte visa dem.


En god potatissallad som jag hittat på

Inget spektakulärt påfund men väldigt gott en varm sommardag på balkongen. Kanke lite kallskuren rostbiff till, eller några skivor stekt haloumi. Ett glas rött eller vitt vin till är nästan ett måste om man inte är gravid.





Här är receptet:
6 potatisar
3 hårdkokta ägg
200 g hericot verts
1/2 hackad rödlök
1/2 dl kalamataoliver
1/2 dl matolja
1/2 dl majonäs
2 dl matlagningsyoghurt
2 tsk senap 1 msk torkad basikila
1 tsk socker
salt och grovmalen svartpeppar efter behag

Skala och skär potatisen i bitar och koka tills den är ganska mjuk. När den nästan kokat klart kan man lägga i hericot vertsen så de blir lite lagom mjuka. Sen är det bara att blanda ihop alla inredienser i en stor skål. Det är mycket viktigt att inte potatisen blir överkokt, hellre lite för hård. Toppa med äggklyftor. Kan ätas varmt, kall eller ljummen.

Bebissneakers

Min man har sedan en tid tillbaka börjat samla på sneakers. Ett ganska dyrt nöje, men det är trevligt att han ibland kommer hem med ett par till mig också. Självklart har han också börjat köpa sneakers till bebisen. De här söta paren köpte han på Adidas Outlet i Hammarby Sjöstad.



Superstar i strl 20 och Stan Smith i strl 18.

RSS 2.0